Sarrià – Foix’s route App

The APP is free. It can be downloaded at the following address: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fundaciojvfoix.foixsarria. You must download directly from the device from which you plan to use it . You will be asked for permission to install and you must answer affirmatively. Attention: at the moment, it is only executable for Android mobiles and tablets with the iOS system. Later, it can be downloaded for Iphones and iPads.

La ruta recorre el barri de Sarrià -vila independent de Barcelona fins al 1921-, on va néixer J. V. Foix.

Comença a la seva casa natal, a la confiteria Foix del carrer Major de Sarrià —punt núm. 1— i acaba al cementiri de Sarrià —punt núm. 15—, on està enterrat, al nínxol número 83. En aquest cementiri també s’hi poden visitar les tombes d’altres escriptors, com la de Carles Riba i la seva esposa Clementina Arderiu.

En total, la ruta està constituïda per 15 punts distribuïts per tot Sarrià: des del carrer Major fins al Monestir de Pedralbes, en direcció oest, i al cementiri, cap a l’est.

La ruta es pot fer sencera o bé triar-ne només uns punts. Es pot reprendre en qualsevol altre moment.

Cada vegada que arribem a un punt on no havíem estat, el GPS ens detectarà i el número corresponent de l’aplicació canviarà de color. Així, en qualsevol moment podem saber quins punts hem visitat i quins tenim pendents.

A cada punt, hi trobem un text de Foix relacionat amb el lloc, que podem descarregar com a pdf, i un enregistrament d’aquest text. En tots els casos en què n’hi havia, la gravació que oferim és del mateix poeta.

A més, a cada punt s’hi ha afegit informació addicional sobre Sarrià, tant de persones famosess que hi van néixer o que hi van viure com de diferents associacions —Els Blaus de Sarrià, els Estats Units—, algunes de les quals encara ben actives.

Qui completi tota la ruta tindrà un premi: un cafè i una pasta a la confiteria Foix de Sarrià que hi ha a la plaça de Sarrià, on podeu sentir un altre petit text foixià referit al seu amic Salvat-Papasseit.

Aquí trobareu les fotografies, els textos i els enregistraments.